REPORTAJ: Șantierele la zi din Surduc, împreună cu primarul Alin Băbănaș

Primarul Comunei Surduc, profesorul Alin Băbănaș va prezenta în perioada următoare, în mai multe episoade, toată activitatea realizată în cei patru ani din primul mandat. Alături de o echipă de consilieri locali profesioniști și dedicați, primarul Alin Băbănaș a realizat și demarat o serie de proiecte de investiții majore, care vor schimba radical imaginea comunei și vor crește nivelul de trai în fiecare localitate din Surduc.

PROIECTE DE DEZVOLTARE  FINALIZATE,  DAR  SI IN CURS DE EXECUȚIE

  1.  Modernizare iluminat public cu leduri în toate cele 7 ale comunei– investiție în valoare de 740.000 lei, suportată din bugetul  comunei și care  a fost finalizată în luna aprilie  2020. În cadrul acestui proiect au fost montate corpuri de iluminat cu LED pe fiecare stâlp de pe raza comunei, în fiecare sat.
  1. Construire celui mai mare pod rutier din Sălaj, în localitatea Turbuta peste râul Somes, in valoare de 3 milioane de euro, fonduri obținute prin PNDL adică Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările privind construirea acestui pod, care reprezintă pentru cetățenii localității Turbuța singura cale de acces rutier spre centrul comunei, dar și spre orașul Jibou, au început în urmă cu 2 luni de zile. În acest moment se lucrează la fundațiile stâlpilor de susținere a podului. Podul va fi susținut de 5 stâlpi cu înălțimea cuprinsă între 5-7 metri. În perioada următoare se va construi un pod provizoriu care va fi folosit pentru realizarea lucrărilor pe ambele maluri ale Someșului, iar la începutul lunii sptembrie va avea loc prima turnare de beton la fundațiile stâlpilor.

3.Modernizare străzi  in comuna Surduc – etapa a 2-a, pe o distanță de 9,404 km, in valoare de 2 milioane de euro, fonduri obținute  tot prin PNDL adică Programul Național  de Dezvoltare Locală.proiect care  cuprinde modernizare străzi în toate  satele  comunei.    Până la această dată au fost finalizate lucrările de asfaltare a străzilor în localitățile Tihău, Brâglez, aproape finalizat satul Cristolțel, urmând a fi continuate și în celelalte sate ale comunei. În localitățile Tihău și Brâglez se continuă cu lucrări la acostamente și rigole betonate.

In acest proiect constructorul continuă pietruirea drumurile în vederea asfaltării, fiind  cuprinsă și construirea a două poduri de beton în satele Solona și Teștioara. 

     4.Construirea unui teren sintetic in localitatea Tihău, in valoare totală de 58.000 de euro , obținut prin GAL – Grup de Actiune Locala (Fonduri Europene), proiect care este în execuție. Se lucrează intens la amenajarea suprafeței de joc a terenului, au fost montați stâlpii din gard, iar în săptămânile următoare va fi turnată platforma de beton și montat sinteticul.

5.  În anul 2018 au fost  demarate lucrările privind actualizarea Planului Urbanistic General al comunei, lucrarea urmând a fi  finalizată în luna noiembrie 2020, valoarea totală a lucrării fiind de 167.140 lei.

Planul Urbanistic General este absolut necesar in cazul unor investitii de interes sau de utilitate publica majora (modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea intravilanului si a infrastructurii de apa, canalizare si gaze naturale), și  cuprinde prevederi pe termen mediu si lung cu privire la delimitarea zonelor in care se preconizeaza operatiuni de regenerare urbana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.