Scandal în Parlament între PNL și USR

Iată cum se susține introducerea unor noi privilegii pentru consiliul ASF. PNL credea că le pot trece pe sub radar dar i-am prins. Așa că acum ne fac socialiști și bolșevici.

Pe scurt, în plină pandemie, PNL vrea să dea diurne și privilegii suplimentare pentru membrii consiliului ASF, cei care sunt deja bugetari de lux în statul român cu salarii de peste 50.000 de lei pe lună.

Proiectul prin care se face asta este semnat de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL. A fost introdus în biroul permanent ieri, cu consultare publică până azi. Da, ați citit bine. De ieri până azi.

Și tot azi ne trezim cu o ședință de comisie și ghiciți ce proiect e pe ordinea de zi? Fix proiectul PNL cu privilegii noi pentru consiliul ASF.

Și tot azi vor să-l treacă și prin plenul camerei.

E grabă mare. Toate se fac evident cu votul PSD.

Ce face concret proiectul PNL? Dă alte diurne și beneficii din banii noștri unor bugetari de lux care au deja salarii de peste 50.000 de lei pe lună. Asta era prioritate de trecut pe repede înainte în timp de pandemie.

Dacă vă întrebați cum se justifică aceste privilegii date din banii noștri, ascultați-l cu atenție chiar pe inițiator. Pe scurt, membrii consiliului ASF merită alte diurne și decontări pentru că… eu sunt socialist. Deci să fii împotriva cheltuirii banilor contribuabilului pentru privilegiile bugetarilor de lux înseamnă „socialism”. Vă dați seama ce talmeș balmeș doctrinar e în vechile partide.

Ce mai face proiectul acesta în plus? Îngreunează tragerea lor la răspundere, inclusiv penală, iar costurile pentru apărarea lor se vor suporta și ele de ASF. Chiar dacă cineva se va dovedi vinovat de o faptă penală, el va fi apărat din banii publici.

De fiecare dată când se discută scăderea poverii fiscale ni se spune că nu sunt bani. Dar pentru privilegii suplimentare pentru prietenii politicienilor, acolo se găsesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.