Surse: Moțiunea de cenzură a PSD trece. Ce se va întâmpla cu Ludovic Orban?

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. Sigur pe el, Ciolacu declara în aceeași zi că moțiunea va trece cu 250 de voturi. Surse politice susțin că afirmația lui Ciolacu este una adevărată, iar moțiunea, chiar dacă nu va strânge 250 de voturi, va fi adoptată de Parlament.

Ce se va întâmpla cu Ludovic Orban, după demiterea Guvernului? Toate variantele sunt deschise, inclusiv înlocuirea sa, având în vedere relațiile din ce în ce mai înghețate între el și Klaus Iohannis.

Miniștrii PNL, în frunte cu Orban și sălăjeanul Lucian Bode urmează să fie dați jos

Moțiunea este „fluturată” de PSD de săptămâni bune în spațiul public, însă acum au considerat liderii partidului că este un moment bun să dărâme Guvernul. Calculul pe care și-l face Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD, moțiunea urmând a fi depusă săptămână viitoare, cu doar câteva zile înainte de congresul în care Ciolacu va deveni președinte plin al partidului, dar și cu începerea campaniei electorale.

Social democrații nu au stabilit încă momentul în care moțiunea va fi dezbătută și votată în Parlament. Posibil ca dezbaterea moțiunii să aibă loc în aceeași săptămână în care este depusă, însă votul poate fi împins spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.