Toate școlile din Zalău și Bănișor se închid și se vor face cursuri online

Premierul Ludovic Orban a declarat la DIGI24 că dacă rata de infectare în anumite localități trece de 3 la mia de locuitori, atunci toate școlile vor trece în scenariul online. Premierul Orban nu exclude ca anumite zone din aceste localități în care rata de infectare depășește 3 la mie să se impună carantinarea.


În județul Sălaj avem deja două localități care depășesc această rată de infectare: Municipiul Zalău –  3,21 cazuri la mie și în comuna Bănişor – 3,66 cazuri la mia de locuitori. În Zalău sunt 18 unități de învățământ.

Dacă e depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și se vor păzi de infectare”, a spus premierul Ludovic Orban.

La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătății și Ministerului Educației ce înseamnă trecerea la scenariul roșu și anume învățământ online”, a adăugat Orban.


„Nu știu cât de benefic e ca toți elevii din Zalău să facă cursurile online. După ce CJSU Sălaj va decide și toate școlile din Zalău și Bănișor vor intra în scenariul roșu ne vom conforma. Atât profesorii, cât și elevii își vor face datoria”, a transmis inspectorul școlar general Vasile Bulgărean.

Mâine ISJ Sălaj va emite un comunicat de presă legat de acest subiect.

Lider sindical din învățământ: „Guvernul trebuie să sprijine mai mult profesorii și elevii”

„În principiu au existat câteva cursuri pentru profesori. Nu există un număr de profesori. Nu cred că există sufieciente dispozitive, nici în cazul profesorilor, nici în cazul elevilor pentru desfășurarea în totalitate a cursurilor în online. Pe altă parte, să nu uităm că marea majoritate a profesorilor lucrează pe dispozitive electronice proprii, pe propriul abonament la internet și fiecare după metodele pe care le-a asimilat din martie și până acum. Aș fi preferat ca Guvernu să sprijine profesorii și elevii într-o măsură mai mare pentru că în mod sigur vom avea nevoie de o astfel de metodă de predare pe o perioadă mai îndelungată”, a transmis Lehene Eusebiu – președinte Liga Sindicatelor din Învățământ din Sălaj.

2 thoughts on “Toate școlile din Zalău și Bănișor se închid și se vor face cursuri online

  1. Domnul Bulgărean, orele online, cel puțin la liceele care au fost închise până acum, s-au desfășurat impecabil 1:1 cu realitate. Felicitări celor care au fost la cursuri, și-au cumpărat tablete grafice, calculator scumpe, și altele pentru a trece cu bine peste această perioada. Închiderea unităților de învățământ este inevitabilă, bine că măcar ne prinde pregătiți.

  2. Sa nu se mai planga atat profesorii ca folosesc dispozitivele proprii si abonamemtul propriu, ca doar din banii de salar sunt platite ambele, salar pentru care trebiue sa munceasca.Salar care din martie 2020 si pana acuma nu a fost diminuat, desi unii nu s-au prea omarat cu predatul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.