Tot mai mulți părinți s-au apucat de prostituție în criza COVID-19

Tot mai mulți părinți se apucă de prostituție din cauza restricțiilor economice generate de criza COVID, susține reprezentantul unui ONG.

Poate părea o soluție de moment pentru a-și putea întreține familia, dar în realitate oamenii care se îndreaptă spre industria sexului nu fac decât să crească oferta pe piață iar asta să ducă la scăderea prețurilor și implicit a câștigurilor.

Ce e mai important însă este că riscurile de a lua coronavirusul sau alte boli crește într-o proporție îngrijorătoare, spune Dr. Raven Bowen, directorul unui ONG care se ocupă de integrarea socială și ajutorarea persoanelor care practică prostituția, Asociația „Ugly Mugs”.

Potrivit acestuia, sunt sute de cazuri în care bărbați și femei au ales să-și vândă corpul pentru a putea să-și întrețină copii, numai în zona Newcastle din Marea Britanie.

Creșterea a apărut în acest an, în special în ultimele luni, o dată cu temerile tot mai accentuate cu privire la răspândirea coronavirusului, cel puțin în partea de nord a Marii Britanii, potrivit publicației Daily Star.

Un site de anunțuri are 150 de oferte de escorte numai în Newcastle, iar poliția a făcut o serie de arestări de la carantina impusă în luna martie, arată reprezentantul asociației.

Dr Bowen a explicat că multe persoane s-au îndreptat către industria sexului pentru că s-au lovit de probleme financiare, din cauza șomajului sau a reducerii activității în domeniile suspendate prin hotărârile guvernului, de teama răspândirii coronavirusului.

Consecința este, potrivit acestuia, un impact negativ în această industrie, întrucât au scăzut prețurile ca urmare a faptului că a existat un val de persoane dispuse să practice cea mai veche meserie din lume.

„Oamenii s-au orientat către activitățile sexuale pentru că le este foame, lor și familiilor acestora. La fel ca la imobiliare, piața devine saturată. Persoana care dă banii are controlul, astfel că ei își compromit siguranța pentru o sumă mai mică de bani” a spus dr. Raven Bowen.

În Marea Britanie, unii din lucrătorii sexuali sunt înregistrați fiscal ca prestând activități independente și au putut primi un ajutor din partea Guvernului, arată sursa citată.

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.