UDMR se opune amânării alegerilor parlamentare pentru anul viitor

UDMR se alătură demersului PNL și susține organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie. Anunțul făcut de Kelemen Hunor vine după ce, cu o zi înainte, Marcel Ciolacu și Traian Băsescu au pus sub semnul întrebării posibilitatea organizării alegerilor în 6 decembrie precum a stabilit Guvernul.


În Parlament există deja un proiect de lege depus de independentul Adrian Dohotaru (fost USR) care amână alegerile parlamentare pentru 14 martie.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat însă, marți, că se opune clar amânării alegerilor deoarece nu există nici bază legală şi nici garanţii că situaţia privind pandemia de SARS-CoV-2 va fi mai bună la începutul anului viitor.

„Despre amânarea alegerilor, că tot se discută în aceste zile: nu, un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este ok. (…)”, a spus liderul UDMR, citat de Agerpres.

Luni, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus luni că votul în parlament, la legea de amânare a alegerilor parlamentare, va fi perfect legitim dacă numărul de infectări cu noul coronavirus continuă să crească.

Și fostul președinte Traian Băsescu a criticat intenția președintelui și a premierului de a organiza alegeri parlamentare pe 6 decembrie, atribuindu-le celor doi „goana după popularitate şi voturi.

Deputatul independent Adrian Dohotaru, ales acum patru ani pe listele USR, a depus un proiect de lege în Parlament pentru organizarea alegerilor parlamentare pe 14 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.