Un proiect de 3 milioane de euro câștigat de Primăria Zalău pentru modernizarea iluminatului public

Adiministraţia locală condusă de primarul Ionel Ciunt, a câștigat un nou proiect pe fonduri europene pentru „Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău etapa II” în valoare de 13,3 milioane lei.

Contractul a fost semnat joi, 10 august de către ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. Astfel că Primăria Zalău va moderniza, reabilita și extinde iluminatul public în tot orașul prin cele două proiecte pe fonduri europene, în valoare totală de  8 milioane de euro.


Deja se lucrează pe primul proiect. Firmele câștigătoare sunt Neon Lighting SRL și ai SC Ago Proiect Engineering SRL care execută proiectul ”Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău. Etapa I”, are o valoare de 20,9 milioane lei, finanțat din fonduri europene. Proiectul cuprinde investiții la sistemul de iluminat public pe o lungime de 39,57 km, prin realizarea de rețele noi, înlocuirea aparatelor de iluminat și suprailuminarea trecerilor de pietoni cu energie din surse regenerabile.

Proiectul „Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din Municipiul Zalău – etapa II” în valoare de 13.392.195,16 lei, cuprinde investiţii pe 76 de străzi, din care pe 66 se vor înlocui corpurile de iluminat, iar pe 10 se vor înlocui stâlpii şi reţeaua în întregime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.