Valcău de Jos și Lozna au obținut finanțare de la CNI pentru unităţi sanitare

Prin Axa Prioritară 8 a POR, Ministerul Dezvoltării are în derulare 329 de proiecte, în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei, care vizează infrastructura de sănătate și cea socială.
Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ”Unităţi sanitare” aprobată pentru județul Sălaj:
  1. Comuna Benesat – Reabilitarea clădirii dispensarului uman Benesat
  2. Comuna Dragu – Modernizare și dotare dispensar uman loc. Dragu
  3. Comuna Hida – Extindere și dotare Centrul Medical Hida
  4. Comuna Lozna Construire, amenajare și dotare Dispensar medical 
  5. Comuna Nușfalău – Construire Centru comunitar integrat de asistență medico-socială și de recuperare
  6. Comuna Valcău de Jos Reabilitare Dispensar uman în loc. Valcău de Jos
  7. Municipiul Zalău – Modernizarea secției de Pneumologie Corp A – Spitalul Județean de Urgență Zalău
  8. Municipiul Zalău – Reabilitare, modernizare și dotarea pavilionului secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău
  9. Municipiul Zalău – Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Secție de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău

„Având în vedere că, în comuna Valcău de Jos avem o clădire în care funcționează un dispesar medical de peste 100 de ani, în ultimii ani am finanțat mai multe lucrări de reabilitare. Recent am făcut o expertiză tehnică a clădirii în urma căreia recomandarea proiectantului a fost să facem o reabilitare totală sau să construim o clădire nouă. 

În acest sens am căutat soliții pentru a obține finanațarea necesară pentru modernizarea dispensarului uman. Având în vedere faptul că în 2020 CNI a lansat subprogramul „Unități sanitare” am depus un SF, iar în urma analizei am fost acceptați pe lista sinteză, urmând să primim banii necesari. Urmează realizarea unui proiect tehnic, organizarea licitației și execuția lucrărilor.

Precizez că în comuna Valcău de Jos astăzi funcționează un medic de familie și există un alt post vacant pentru al doilea medic de familie. Consiliul Local la propunerea primarului pune la dispoziția noului medic o clădire în care să funcționeze și o locuință de serviciu. Considerăm că asistența medicală este prioritate pentru administrația locală din Valcău de Jos, mai ales în contextul actual datorită pandemiei COVID-19″, a transmis primarul Ioan Roșan.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.