Vezi cât costă un test pentru COVID-19 la clinicile medicale din Sălaj

Incepând din 15 iulie, pentru a putea călători în mai multe țări din Europa, românii trebuie să prezinte rezultatele unui test de covid-19. România a fost inclusă în zona galbenă de risc, din cauza numărului mare de cazuri nou apărute. Pentru a intra pe teritoriul Ungariei, de exemplu, sunt necesare două teste, efectuate în ultimele 5 zile, la interval de 48 de ore între ele.

De menționat că aceste teste nu sunt deloc ieftine. Prețurile pornesc de la 90 de lei, pentru o categorie de teste, și ajung chiar la 340 de lei pentru altă categorie de teste.


Am analizat mai multe laboratoare de analize medicale pentru a afla cât costă un astfel de test. Prețurile sunt cele afișate pe site-urile proprii ale clinicilor sau laboratoarelor. Metoda de diagnosticare a infectiei covid-19 este testarea RT-PCR, un test care pune in evidenta prezenta virusului in secretiile recoltate de la pacienti.

Testul COVID-19 costă 200 lei la Spitalul Județean de Urgență Zalău

La Spitalul Judetean de Urgenta Zalau la laboratorul unitatii medicale o testare costa 200 lei. Cei interesati trebuie sa se prezinte dimineata, la prima ora, cu actul de identitate. Rezultatele se primesc a doua zi, in jurul orei 14.00.

La Spitalul Orășenesc Jibou un test prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-COV-2 costă 315 lei. Recoltarea se face luni, miercuri și vineri între orele 10-12.00. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării.

La Regina Maria, acest test costa 340 lei. Testul serologic de anticorpi poate confirma sau infirma prezenta anterioara a infectiei. Costul include ambele testari, pentru anticorpii de tip IgM si cei de tip IgG si costa 280 lei.

La Clinica Sante, un test RT-PCR SARS-CoV 2 (diagnostic molecular) costa 315 lei, insa laboratorul ofera reducere, astfel ca tariful e 283,5 lei. Testul pentru determinarea anticorpilor IgG e tot la pret reuds, de la 105 la 94,5 lei. Testul pentru determinarea determinarea anticorpilor IgM costa 130,5 lei, redus de la 145 lei.

La Synlab, pachetul COVID-19 – SARS-CoV-2 – Anticorpi IgA+IgG (test automat semicantitativ) costa 250 lei.

La Bioclinica, testul pentru anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM costa 95 de lei, iar testul pentru anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG costa 120 lei.

La Synevo, costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *