Victorie în instanță pentru PNȚCD Sălaj – toți candidații la CJ Sălaj au fost admiși

Curtea de Apel Cluj a admis definitiv contestatia formulata de PNTCD Salaj impotriva unei hotarari a Biroului Electoral Judetean Salaj prin care i-a respins 5 candidati la consiliul judetean, acestia putand participa la alegerile locale.

Curtea de Apel Cluj a stabilit ca respingerea celor 5 candidati PNTCD a fost disproportionala, motiv pentru care a anulat in parte hotararea BEJ Salaj si, in consecinta, „admite candidaturile de pe pozitiile 6, 12, 17, 19 si 28 din lista propusa de Partidul National Taranesc Crestin Democrat pentru functia de consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Salaj, la alegerile locale din 27 septembrie 2020” (dosar 874/84/2020).

Concret, prin hotararea nr. 26/19.08.2020, BEJ Salaj a decis in mod abuziv respingerea unui numar de cinci candidati de pe lista de candidati propusa de PNTCD pentru functia de consilier judetean, motivarea acestor respingeri fiind fundamentata exclusiv de unele erori materiale in completarea declaratiilor de interese si a declaratiei de lucrator sau colaborator al Securitatii.
Cu privire la lipsurile din declaratia de interese, Curtea a stabilit „ca sanctiunea respingerii candidaturii este excesiva si disproportionata intrucat aceasta, fiind insotita de restul actelor prevazute de lege, permitea fara dubiu identificarea numelui si a adresei declarantului, care si-a insusit-o prin semnatura olografa, semnatura identica cu cea de pe celelalte inscrisuri din dosar”.
In privinta candidaturilor respinse din cauza faptului ca declaratiile pe proprie raspundere au fost incomplete, PNTCD a depus la dosarul cauzei copii dupa declaratii depuse de respectivii candidati in alte dosare in care au candidat, care arata ca eroarea materiala a fost o simpla scapare, lucru admis de catre instanta.
„PNTCD Salaj va intreprinde toate actiunile legale necesare pentru a-si apara dreptul fundamental de a depune candidaturi si pentru organizarea unor alegeri libere si democratice. Indiferent de sicanele si piedicile pe care unii incearca sa ni le puna, PNTCD revine in forta si se va lupta sa aduca bunastare in Salaj, astfel incat toti cei plecati din judet sa se intoarca, iar cei ramasi sa nu mai plece”, a declarat Cristian Terhes, europarlamentar si presedinte interimar PNTCD Salaj.

PNTCD a depus liste de candidati in 42 de unitati administrativ teritoriale din Salaj, la consiliul judetean si presedintia consiliului judetean Salaj, fiind cea mai mare mobilizare a partidului din judet dupa 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.