VIDEO/Ionel Ciunt a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea iluminatului public

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat ordinul de începere al lucrărilor la proiectul de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public din municipiul Zalău – etapa I. în valoare de peste 4,5 milioane euro din fonduei europene. Astfel, începând de luni, 11 mai, constructorul va începe efectiv lucrările.

Pentru început, lucrările vor fi demarate pe străzile unde se execută investiții în cadrul proiectelor de mobilitate urbană – str. 22 Decembrie 1989, Simion Bărnuțiu și Gheorghe Doja, fiind cuprinse etapizat toate cele 22 de străzi din proiect.

Prin intermediul acestei investiții pe 12 străzi vor fi demolați stâlpii existenți, vor fi instalați stâlpi noi, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și vor fi mutate în subteran rețelele aeriene; pe o stradă se va extinde sistemul de iluminat, iar pe 9 străzi se vor înlocui corpurile de iluminat cu altele, echipate cu telegestiune. De asemenea, prin intermediul proiectului se va realiza centrul de monitorizare al sistemului de iluminat public, 36,4 km de rețea va fi modernizată și extinsă, iar 32 de treceri de pietoni vor beneficia de iluminat îmbunătățit.

Proiectul în valoare de 23,099,159.17 lei este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public.

Iluminat public – etapa I

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat ordinul de începere al lucrărilor la proiectul de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public din municipiul Zalău – etapa I. Astfel, începând de luni, 11 mai, constructorul va începe efectiv lucrările.Pentru început, lucrările vor fi demarate pe străzile unde se execută investiții în cadrul proiectelor de mobilitate urbană – str. 22 Decembrie 1989, Simion Bărnuțiu și Gheorghe Doja, fiind cuprinse etapizat toate cele 22 de străzi din proiect.Prin intermediul acestei investiții pe 12 străzi vor fi demolați stâlpii existenți, vor fi instalați stâlpi noi, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și vor fi mutate în subteran rețelele aeriene; pe o stradă se va extinde sistemul de iluminat, iar pe 9 străzi se vor înlocui corpurile de iluminat cu altele, echipate cu telegestiune. De asemenea, prin intermediul proiectului se va realiza centrul de monitorizare al sistemului de iluminat public, 36,4 km de rețea va fi modernizată și extinsă, iar 32 de treceri de pietoni vor beneficia de iluminat îmbunătățit. Proiectul în valoare de 23,099,159.17 lei este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public.

Publicată de Primăria Municipiului Zalău pe Marţi, 5 mai 2020

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *