Zălăuanca Alexandra Mitrașca – stewardesă la Etihad Airways

Alexandra are 26 de ani, este născută în Zalău. Tânăra stewardesă a studiat liceul la CNS şi apoi a urmat Facultatea de Litere din cadrul UBB Cluj. Alexandra Mitraşca a studiat la şcoala de stewardese şi a absolvit Universifly, obţinând un atestat CC EASA

Alexandra este una din tinerele românce care avea atestat CC EASA atunci când s-a angajat la Etihad Airways, fiind absolventa Universifly din septembrie 2015.  Ea este fericită pentru că atunci când se va reîntoarce în România, i se va recunoaște experiența, expertiza și orele de zbor din anii de cabin crew în Orientul Mijlociu.

Povestea tinerei zălăuance care lucrează de mulţi ani la compania de zor Etihad Airways, a fost dezvăluită de Universifly, o companie care pregăteşte viitorii însoţitori de zbor.

 “Îmi aduc  aminte că visam la cariera de cabin crew încă de la începuturile liceului. În momentul în care am aflat că această meserie  îți oferă șansa de a călători în lumea întreagă, eram sigură că este ceea ce eu îmi doresc cu adevărat.  Îmi plăcea gândul că o să fiu mereu pe picior de plecare, nu mi-a plăcut niciodată rutina.

Iar stewardesele jucau și ele un rol important.  Îmi plăcea enorm de mult postura lor, mi se păreau toate atât de frumoase, arătau impecabil, iar de uniforme nu mai vorbesc.

Faptul că am urmat cursul de pregătire la Universifly, a fost un factor determinant în cariera mea. Am ajuns să înțeleg mult mai bine cu ce se “mănâncă” aviația, începând de la grooming până la safety. Contează mult să te prezinți în fața recrutorilor pregătit, emoțiile nu sunt atât de mari și eșți mult mai sigur pe sine știind că vii deja cu un bagaj de cunoștiințe.

Training-ul pe care l-am urmat apoi la Etihad, deși intens, nu mi s-a părut atât de dificil, deoarece dețineam deja un număr bogat de informații acumulate în urmă cursului de la Universifly.

Deși nu este ușor să-ți împachetezi viața în câteva valize, să-ți lași familia în urmă și să te muți într-un loc cu totul nou, unde nu cunoști pe nimeni, de la semnarea contractului de angajare și până acum pot spune că sunt o persoană împlinită și fericită.

Fac cu adevărat ceea ce îmi place, chiar dacă asta cere anumite sacrificii. M-am obișnuit să am mereu valiza pregătită!                                                                                                                                

Călătoresc foarte mult, fie în layoverele pe care le am, fie în vacanțe.  Sunt foarte fericită să pot spune că am pășit pe 6 continente și am vizitat atât de multe țări. Am întâlnit oameni minunați, am experimentat culturi noi și m-am întors din fiecare călătorie mai pozitivă și mai plină de viață.          

Pot să spun că trăiesc viață la care am visat mereu … printre nori și printre palmieri.”


Cursul de însoțitor de bord (membru al echipajului de cabină) furnizat de către UNIVERSIFLY se desfășoară pe o perioadă de patru săptămâni, cu un program de 8 ore/zi, cu predare în limba română.
Pe durata cursului se învață atât teorie cât și practică, materiile fiind în conformitate cu Regulamentele Comisiei Europene, respectiv a Agenției Europeane de Siguranță a Aviației (European Aviation Safety Agency-EASA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.