13 de infracţiuni constatate de poliţiştii din Zalău

La nivelul Poliţiei Municipiului Zalău şi a Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău, continuă acţiunile în zona de competenţă pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie şi siguranţa traficului rutier. Au fost desfăşurate ample acţiuni, fiind identificate mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Peste 600 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate.

În perioada 27 aprilie-5 mai a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au acționat cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor fapte penale, menținerea ordinii și liniștii publice, dar şi pentru siguranţa traficului rutier.

În materie penală, polițiștii au administrat probatoriu şi au soluţionat 65 de dosare penale, privind infracţiuni de furt, distrugere, tâlhărie şi la regimul circulaţiei rutiere.

În cadrul dosarelor penale instrumentare au fost cercetate zeci de persoane de persoane.

Având în vedere latura contravenţională, poliţiştii au aplicat 616 sancţiuni, valoarea totală a acestora fiind de 101150 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 446  au fost la regimul circulaţiei rutiere, 146 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 18 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere (patru pentru neacordare de prioritate pietoni, trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, diferenţa fiind reţinute pentru alte abateri de la normele rutiere) şi 17 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplanate şapte stări conflictuale.

Pe lângă activităţile zilnice ale poliţiştilor de la structurile menţionate, poliţiştii de la Compartimentul Poliţie de Proximitate au asigurat ordinea publică în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *