1500 de tineri ortodocși din 5 județe (inclusiv Sălaj) se vor reuni la Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în colaborare cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși și cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, organizează la Cluj-Napoca, în perioada 26-27 august 2022, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

„Întâlnirea Tinerilor Ortodocși va reuni la Cluj-Napoca aproximativ 1500 de tineri din cele cinci județe ale Mitropoliei Clujului, sub genericul <<Rugăciunea ține lumea>>. Timp de două zile, tinerii vor lua parte la un program complex, cu manifestări duhovnicești, culturale, artistice, educative și recreative.

Festivitatea de deschidere a acestei Întâlniri va avea loc vineri, 26 august 2022, începând cu ora 19 30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a celorlalți arhierei din Mitropolia Clujului.

Va urma apoi programul artistic susținut de Ansamblul Folcloric Studențesc <<Mugurelul>> al Universității Babeș-Bolyai, interpreții de muzică populară Cristina Beldean Moșuțan și Raul Oltean, grupurile de muzică folk <<Prieteni de poveste>> și <<Popa’s Band>>, iar la final un recital Ilinca & Gadjo Dilo”, informează Cancelaria Eparhială.

Rugăciune și discuții religioase pentru tineri. Care este scopul

Sâmbătă, 27 august 2022, de la ora 07:30 , tinerii vor participa la Sfânta Liturghie arhierească în Biserica Studenților din Campusul Universitar Hasdeu, iar de la ora 10:30, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, vor lua parte la conferința intitulată „Hristos – cel mai bun prieten”, susținută de invitatul special Mihai Neșu și moderată de arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Procesiunea tinerilor, din Parcul Central înspre Catedrala Mitropolitană (ora 16:00), o sărbătoare a comuniunii în Hristos, și rugăciunea din Catedrala Mitropolitană (ora 17:00 ) vor încheia sâmbătă seara Întâlnirea Tinerilor Ortodocși.

Scopul principal al evenimentului este acela de a da posibilitatea tinerilor să se întâlnească într-o atmosferă de prietenie, comuniune de credință, rugăciune, cântare, bunăcuviință, respect și încredere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *