46 de inculpați condamnați în luna februarie în dosare instrumentate de procurorii DNA

Unitatea de parchet anticorupție din România – DNA – instituție care este condusă de procurorul șef zălăuan Crin Bologa, a reușit în luna februarie 2021, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. să fie condamnați 46 de inculpați prin 25 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv se află doi șefi cadastru Brașov, doi avocați din Baroul București, un ofițer de poliție București, un important om de afaceri și societăți comerciale controlate de acesta, etc.

Între infracțiunile săvârșite de cei 46 de inculpați condamnați figurează luarea de mită, cumpărarea de influență, traficul de influență, fraudarea fondurilor europene, evaziunea fiscală, spălarea banilor.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 46 de inculpați variază între 5 ani și 4 luni închisoare și 1 an si 2 luni amânare. 

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.