Marile artere de circulație din Zalău modernizate cu fonduri europene

Final în reconstruirea din temelii a străzii 22 decembrie 1989 – Zalăul are în curând toate marile artere puse la punct, o reușită menită să ne aducă la alt nivel calitatea vieții.

Investiția este în faza finală a modernizării străzii 22 decembrie 1989, cunoscută și ca fosta strada Crasnei, pe tronsonul cuprins între Primărie și zona Inserco. De marți se toarnă asfaltul colorat pentru pistele de biciclete, după modelul consacrat în tot orașul odată cu reabilitarea marilor artere pe fonduri europene. Mai urmează stâlpișorii de protecție, mobilierul stradal, coșuri de gunoi și stațiile noi de autobuz. Ultimele discuții cu constructorii au fost pentru finalizarea lucrărilor până la începerea școlii, în 13 septembrie.

Reabilitarea străzii pe toată lungimea ei are două surse de finanțare. Tronsonul care este gata acum, de doi kilometri, a fost finanțat prin PNDL cu 9,3 milioane de lei. Iar segmentul de stradă de 1,2 kilometri care continuă din zona Inserco spre Dealul Aghireșului, până la întâlnirea cu al doilea tronson al Centurii Zalăului, este finanțat din bani europeni cu 5,1 milioane de lei.

Pe al doilea tronson al străzii se va lucra de luna viitoare la canalele pluviale, la canalele tehnice pentru cabluri, la trotuare și piste de bicicletă. Intenția este să ajungem să turnăm anul acesta și primul strat de asfalt.

„Vom avea în final strada 22 decembrie 1989 reabilitată pe toată lungimea ei, reabilitare făcută din temelii, ca pe toate celelalte mari artere din oraș reconstruite cu fonduri europene, cu canalizare pluvială refăcută, cu cablurile îngropate în canale tehnice, cu iluminat modern pe LED, cu trotuarele pavate, piste de biciclete, mobilier stradal nou și stații de autobuz noi. Suntem în fazele de final și pe Gheorghe Doja, Avram Iancu, Simion Bărnuțiu și Voievod Gelu. Tragem tare și pe Corneliu Coposu și aducem orașul la condiția unui Zalău al străzilor foarte bune, modernizate ca la carte. Ne șicanează lucrările, dar nu cred, totuși, că ne pot deranja mai mult decât o făceau străzile sparte din fostul Zalău. Și mai avem puțin și punem capăt șantierelor în mare parte”, transmite viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel.

One thought on “Marile artere de circulație din Zalău modernizate cu fonduri europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *