Vicepreședintele CJ, Szilagyi Robert, anunță construirea unui parc industrial în Sălaj

Consiliul Județean Sălaj are în plan construirea unui parc industrial amplasat pe raza comunei Hereclean, iar în acest sens pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean din 26 noiembrie se află un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului judeţean, pe anul în curs.

În urma analizei execuției bugetare la 15 noiembrie 2021, Direcția investiții și programe publice solicită rectificarea sumelor alocate pentru realizarea unor obiective de investiții precum şi introducerea unor noi obiective. Pe listă figurează alocarea unor sume necesare realizării parcului industrial în comuna Hereclean.

„Având în vedere perspectiva realizării unui Parc industrial în județul Sălaj care să creeze spații/parcele dotate cu toate utilitățile pentru facilitarea dezvoltării unor noi investiții, este necesară alocarea unei sume din bugetul Consiliului Județean Sălaj pentru Servicii de elaborare SF pentru construire Parc Industrial în județul Sălaj estimată la valoarea de 1.500.000 lei: 5.000 lei pentru anul 2021 și diferența de 1.495.000 lei pentru anul 2022”, se arată în raportul de specialitate. 


Vicepreședinte CJ Sălaj, Robert Szilagyi: „Vrem locuri de muncă bine plătite pentru ca tinerii să rămână acasă în Sălaj”

„Crearea Strategiei de dezvoltare a județului Sălaj a confirmat ceea ce știam de mult timp: tinerii noștri nu vor rămâne în județul Sălaj. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme ale județului nostru, care nu poate fi rezolvată decât prin crearea de locuri de muncă competitive și creșterea nivelului de trai. Crearea unui parc industrial este unul dintre cele mai importante elemente ale acestei strategii, care va stimula economia. Din acest motiv, Consiliul Județean Sălaj a făcut primii pași pentru dezvoltarea unui parc industrial în parteneriat cu administrația locală din Hereclean. Acest lucru ar atrage investitori în județul nostru, ar crea locuri de muncă și i-ar ajuta pe tinerii noștri să vină/să rămână acasă”, a transmis pentru Monitorul de Sălaj, Robert Szilagyi, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *