Primarul din Valcău de Jos, Roșan Ioan, nemulțumit că guvernul „a înghețat” indemnizațiile bugetarilor

În perioada 25 – 28 februarie a avut loc întâlnirea reprezentanților primarilor din județele: Suceava, Iași, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani la Vatra Dornei, eveniment organizat de Vasile Cozan, primarul comunei Panaci și președinte a Filialei Suceava a Asociației Comunelor din România, unde a participat alături de Emil Draghici presedintele A.Co.R. și primarul comunei Valcău de Jos, Roșan Ioan – vicepreședinte al ACoR România.

În aceste zile s-a dezbătut mai multe probleme administrative cu care se confruntă primarii. S-a discutat despre inventarierea anuală a patrimoniului public și privat, metodologii norme și proceduri în aplicarea Codului Administrativ, drepturile salariale ale angajaților din administrația publica locală, recensământul populației, etc., dezbaterile fiind conduse de președintele Emil Draghici.

La acestă întâlnire s-a discutat și modul de sprijinire a refugiaților de război din Ucraina, fiecare primar din aceste județe find implicat în acțiunile de sprijin a refugiaților care intră prin Vama Siret.

„În cadrul dezbaterilor s-a adus în discuție decizia Guvernului României de a îngheța indemnizațiile aleșilor locali, precum și prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor Art. 210 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, acte care ne încalcă grav drepturile câștigate, “îngheţare a indemnizaţiei demnitarilor” pentru anul 2022 – situaţia de blocaj a veniturilor salariale la nivelul salariului minim brut pe țară stabilit pentru anului 2019, loveşte în mod direct în întreg corpul salarial al unităților administrativ-teritoriale. S-a decis formarea unor echipe pe regiuni pentru a discuta cu liderii politici din coaliție pentru a debloca această situație”, transmite primarul Roșan Ioan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *