Zeci de elevi amendați de Poliție pentru că lipseau de la ore sau fumau în curtea școlii

În perioada 14-18 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, au desfăşurat o acţiune, în municipiul Zalău, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, dar și a consumului de tutun în unitățile de învățământ. 30 de elevi care absentau de la orele de curs au fost depistaţi de poliţişti, iar alţi 14 au fost sancţionaţi contravenţional, întrucât au fost depistaţi în timp ce fumau în curtea şcolilor.

Siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate a poliţiştilor din Sălaj.

În perioada de referinţă, poliţiştii au verificat nouă unități de alimentație publică situate în proximitatea școlilor, pentru a preveni și combate comercializarea produselor de alcool și tutun elevilor.

Au fost depistaţi 30 de elevi care absentau de la orele de curs, iar alți 14 elevi au fost sancționați contravențional, întrucât au fost depistaţi în timp ce fumau în curtea şcolilor.

Conform Legii nr. 349/2002, fumatul în unitățile de învățământ (inclusiv în curte) este interzis, iar cei care nu respectă prevederile legale riscă amenzi de la 100 de lei la 500 de lei.

Unitățile de învățământ au fost informate cu privire la elevii identificaţi, în vederea luării măsurilor ce se impun, conform regulamentului școlar.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor continua activităţile şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *