Confirmare scrisă: SRI, SIE, SPP și-au scris singure legile de funcționare. Și au trecut acolo tot ce au dorit și le-au trecut prin cap, indiferent dacă încalcă sau nu Constituția

M

Controversatul pachet de legi privind funcționarea serviciilor de informații din România, care conține prevederi ce încalcă inclusiv Constituția, a fost redactat chiar de către instituțiile care sunt vizate de modificări, confirmă oficial Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității SRI.

Confirmarea oficială a fost oferită într-un răspuns pentru publicația Săptămâna online, parte din rețeaua PressHUB.

„Vă informă că pachetul de legi în domeniul securității naționale a fost elaborat la nivelul instituțiilor din domeniul securității naționale, se află în prezent spre analiza și aprobarea Guvernului României, urmând a fi înaintat Parlamentului României spre dezbatere și adoptare”, menționează comisia parlamentară în răspunsul său oficial.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat, de asemenea, că proiectele de lege, care au stârnit proteste în societate, „au fost elaborate la nivelul fiecărei instituții în parte, pachetul e la fiecare partid la comisiile de specialitate”.

„Cred că nu mai târziu de o săptămână să putem avea pachetul spre analiză în guvern, ca apoi să fie trimis Parlamentului”, a menționat primul ministru.

Pentru a fi adoptate mai repede, Parlamentul a înființat, la inițiativa PSD, Comisia comună permanente a Camerei Deputaților și Senatului în domeniul securității naționale.

Marți, președintele Klaus Iohannis a menționat că proiectele de legi, așa cum au ajuns în presă, sunt doar „un prim draft” ce nu era destinat publicului larg.

„Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *