Cutremul de magnitudinea 5,2 în Gorj, resimțit inclusiv în județul Sălaj

Astăzi după-amiază, la ora 17.00, în regiunea OLTENIA, în judeţul GORJ, s-a produs un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 102 km S-V de Sibiu, 107km N-V de Craiova, 137km V de Piteşti, 166km E de Timişoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km S-E de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrad, 222km E de Zemun şi 224km V de Ploieşti.

O replică la cutremurul din Oltenia a fost înregistrată la ora 17.21. Seismul raportat de INFP a avut magnitudinea 3.0.

„Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km şi de 3.0 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeaşi zonă seismică”, informează ISU Gorj.

Mișcări seismice s-au simţit inclusiv în județul Sălaj, astfel că foarte mulţi cetăţeni din Zalău s-au speriat. Au fost cazuri izolate unde cabluri de telefonie au căzut de pe blocuri. Un cetățean a sunat la 112 și a reclamat că la un bloc de pe strada Simion Bărnuțiu, un cablu a căzut pe carosabil și a îngreunat atât traficul auto, cât și cel pietonal.

Pompierii sălăjeni împreună cu Poliția Română și Poliția Locală Zalău au verificat sesizarea și au constatat că nu există pericol de electrocutare, fiind vorba de un cablu de telefonie. Inclusiv Electrica a fost sesizată pentru verificări.

Autoritățile au recomandat operatorului de telefonie care deține cablul să intervină pentru repunerea la locul inițial și eliberarea traficului din zonă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *