Sute de elevi din Gîlgău și Horoatu Crasnei în vizită la Consiliul Județean Sălaj

Consiliul Județean Sălaj a primit, astăzi, vizita a două grupuri de elevi de la școlile din Gîlgău și Horoatu Crasnei, în cadrul Programului Educațional Rural – Zalău 550, derulat de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău.

ℹ️ Istoricul Marin Pop le-a vorbit elevilor despre trecutul clădirii de patrimoniu în care funcționează, în prezent, Consiliul Județean Sălaj. Monument istoric de secol al XIX-lea, imobilul a servit drept cazarmă militară, după Marea Unire și până în anul 1947, când s-a numit Cazarma „General Dragalina”, găzduind Batalionul 7 Vânători de Munte. Ulterior, a devenit sediu pentru Cercul Militar Județean, respectiv Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, iar din 2019, aici își desfășoară activitatea Consiliul Județean Sălaj.
🏛 Prin acest program educațional, instituția muzeală aflată în subordinea CJ Sălaj propune elevilor din mediul rural o incursiune în istoria locală, la împlinirea a 550 de ani de când regele Matia Corvin a atribuit orașului Zalău statutul de târg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *