Șimleu Silvaniei a pornit proiecte europene de 50 milioane euro

Primarul liberal Cristian Lazăr pregătește renovarea Cetății Bathory și coridorului de mobilitate urbană Est-Vest Cehei / Pustă – Unitatea Militară, pentru care susține că există bani europeni.

Complexul Măgura, piața agroalimentară, unitatea de cazare de la Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO) sunt principalele investiții în derulare în orașul de sub Măgura.

Primarul Cristian Lazăr pregătește renovarea Cetății Bathory și coridorului de mobilitate urbană Est-Vest Cehei / Pustă – Unitatea Militară, pentru care susține că există bani europeni, însă este nemulțumit de stadiul proiectelor Aquapark și Spitalul Orășenesc.

Acum se lucrează la Complexul Măgura, proiect de 5 milioane euro. Va fi reabilitată clădirea în care a funcţionat Centrul de Cercetări și Asistență Medicală, înfiinţându-se o bibliotecă modernă şi un muzeu. Fosta maternitate de la vechiul spital devine centru cultural recreativ.

Modernizarea pieței agroalimentare se va finaliza până în vară, devenind un mall agroalimentar cu spații pentru fermieri, mai multe locuri de parcare, pe ambele sensuri. Prima creșă din oraș de după 1990 va fi gata anul viitor, o investiție de 2,5 milioane euro, spune Lazăr.

Internatul de la LTIO, de 2 milioane de euro, bani europeni, va fi terminat în curând, iar acesta va putea fi utilizat, în vară, și pentru cazarea turiștilor. Baza sportivă din Cehei este programată să devină funcțională în luna mai.

Printre proiectele programate se mai numără reabilitarea termică a 30 de blocuri (10 milioane euro), modernizarea a 22 de străzi (5 mil.), un bloc ANL (1 mil.), restaurarea Școlii Gimnaziale Silvania, modernizarea grădinițelor 1 și 4, piste de biciclete, iluminat public eficient, îngroparea cablurilor, autobuze electrice,

Alte proiecte vizate sunt modernizarea centrului istoric și civic, zonă de promenadă pe malul râului Crasna, între Podul de Fier și Podul 22 Decembrie. Pe partea economică, edilul tratează aducerea de investitori cu Comerț Româno-Germană.


“Lucrurile se mișcă greu în privința documentațiilor pe care încercăm să le obținem pentru un aquapark în zona Broscărie, stăm de luni de zile pentru câteva avize. Mă nemulțumește situația de la Spitalul Orășenesc, unde Guvernul trebuie să rezolve problema de urgență. Investiția e mult peste bugetul orașului. Ne-ar trebui toți banii de la investiții pe următorii 10 ani. Pregătim și varianta obținerii de fonduri europene”, declară primarul Cristian Lazăr. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *