Surse: Lucian Bode, premier interimar după demisia lui Nicolae Ciucă

Sălăjeanul Lucian Bode, ministrul în funcție al Ministerului Afacerilor Interne, va prelua interimar conducerea Guvernului României, după demisia liberalului Nicolae Ciucă și până la rotativa guvernamentală, când Marcel Ciolacu va fi desemnat premier. Va fi totuși un mandat interimar scurt de doar 3 zile, timp în care toată puterea se va afla în mâna sălăjeanului Bode.

Lucian Bode este principalul negociator al liberalilor, din postura de secretar general al PNL.

Recent, ministrul Lucian Bode a declarat pentru Ziarul Bursa că: „Este foarte simplu, dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul guvernului. Dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă. Dacă nu, este decizia domniilor lor”.

Decizia politică după rotativa guvernamentală, Nicolae Ciucă va prelua șefia Senatului, iar surse politice va urma să fie numit într-o funcție de vicepremier. O altă ipoteză este cea în care Lucian Bode nu va face parte din noul Guvern Ciolacu 1 și va rămâne secretar general PNL cu misiunea de a se ocupa de partid și de a pregăti noile alegeri de anul viitor.


Lucian Bode este ministrul în funcție al MAI, a fost ministru interimar la Justiție și a condus Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în cadrul Guvernului Ludovic Orban. Bode a mai fost la conducerea Ministerului Economiei în cadrul Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *