Vești foarte bune de la PRIMARUL Teodor Bălăjel pentru mai multe lucrări importante de modernizare din Zalău

 


Teodor Bălăjel este primarul Zalăului de la începutul lunii timp de două săptămâni, ca de altfel de fiecare dată când Ionel Ciunt lipsește, acesta fiind acum în concediu. Dar și când are atribuțiile de primar și când este viceprimar, Teodor Bălăjel este, lucru știut de zălăuani, motorul din administrația orașului, într-un tandem perfect funcțional cu Ionel Ciunt, pentru eficiență în a aduce bani și a pune în practică proiectele pentru dezvoltarea orașului.

După o serie de decizii cu impact pentru Zalău și vizite în teren făcute săptămâna aceasta, Teodor Bălăjel a comunicat pe pagina sa de facebook noutăți importante în legătură cu mai multe lucrări în derulare în oraș. Vești bune!

Luna viitoare este gata sensul giratoriu de la Spitalul Vechi

La nici două săptămâni de când Teodor Bălăjel a găsit soluția pentru construirea unui sens giratoriu în locul intersecției foarte dificile în care se întâlnesc străzile Tudor Vladimirescu și Porolissum, în apropiere de Spitalul Vechi, de luni se lucrează intens și noul sens giratoriu va fi gata luna viitoare, potrivit viceprimarului.

”Am reușit să mobilizăm companiile de utilități să facă rapid lucrările preliminare pentru a putea apoi să reconfigurăm drumul. Am discutat marți din nou, în teren, cu echipele implicate și nu întâmpinăm dificultăți. Vom scăpa de o intersecție în care se circula greoi și vom avea un trafic fluid”, transmite viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Va începe apoi și reabilitarea străzilor Tudor Vladimirescu și Porolisum ca parte din modernizarea completă a întregului traseu care duce până în capătul Ortelecului, incluzând mai departe străzile Bujorilor, Moigradului și Cetății. Lucrările vor începe imediat ce Compania de Apă termină intervenția la rețelele de apă și canalizare pe acest traseu. Teodor Bălăjel a chemat recent la Primăria Zalău reprezentanții Companiei de Apă, cărora le-a cerut să grăbească lucrările, pentru că proiectul Primăriei de refacere a străzilor este deja de mult timp în așteptare.

Strada dintre platoul din fața Prefecturiii și Casa de Cultură a Sindicatelor va avea trei benzi

Teodor Bălăjel anunță că soluția pentru un trafic mult îmbunătățit ca volum și mai fluid în zona centrală a Zalăului va fi lărgirea la trei benzi de circulație a străzii dintre platoul din fața Prefecturii și Casa de Cultură a Sindicatelor. Vor fi două benzi pe sensul dinspre Prefectură până la intersecția cu bulevardul, în fața Galeriilor Meseș. O bandă va fi pentru virajul la stânga, în direcția Gară, iar cealaltă bandă pentru virajul la dreapta, spre Centru.

”Dorim calitate și durabilitate pentru lucrările complexe pe care le facem acum în Piața 1 Decembrie, odată cu refacerea platoului din fața Prefecturii, iar vechile cursuri de apă din subteran au ridicat o sumă de probleme tehnice. Platoul poate acum suporta sarcini mai mari, aici vor putea fi organizate ocazional târguri, iar strada lărgită va fi eficientă pentru traficul din zona centrală. Prin spatele Prefecturii se circulă deja în ameble sensuri și se face o legătură bună prin strada Simion Oros cu zona halei agroalimentare, până pe strada 22 Decembrie 1989, fosta strada Crasnei”, anunță Bălăjel.

Un frumos loc de joacă – încununare a lucrărilor de anvergură din Porolissum

De la începutul acestei săptămâni se lucreză la o frumoasă îngrădire multicoloră și la instalarea aparatelor în parcul de joacă realizat în cadrul amenajării complexe făcute în cartierul Porolissum, în zona cuprinsă între benzinăria Petrom și intersecția cu strada Toporașilor, pe cursul pârâului Sărmaș, arată Teodor Bălăjel într-o postare după ce a fost marți la fața locului.

”Luna asta vom fi gata cu finisajele și avem un rezultat frumos, cu asfaltări și amenajări de alei și intrări în blocuri, cu teren de joacă, o parcare foarte generoasă, cursul văii amenajat, un spațiu de agrement primitor și cu funcționalitate multiplă realizat într-o zonă până nu demult degradată. Am realizat o lucrare exemplară din punct de vedere urbanistic”, spune Teodor Bălăjel.

Noul spațiu de joacă din Porolissum este la standardele moderne, cu aparate atrăgătoare și sigure pentru cei mici, cu tartan pentru a elimina pericolele pentru copii. Administrația Zalăului a reușit ca prin lucrările coordonate de Teodor Bălăjel să amenajeze și să doteze cu aparatură nouă cea mai mare parte din cele peste 40 de locuri de joacă din Zalău și planul este pentru modernizarea tuturor. Au început lucrări și la spațiul de joacă de la Gulliver. Plus cele zece noi zone de agrement construite din fonduri europene, din care mai sunt de terminat două, cel de lângă Direcția Agricolă și cel din apropierea străzii Mihai Eminescu.

”Vrem ca Zalăul să devină rapid pe de-a-ntregul un oraș în care se trăiește civilizat, confortabil, în care să putem să muncim, dar și să ne relaxăm așa cum se cuvine”, ne spune Teodor Bălăjel.

One thought on “Vești foarte bune de la PRIMARUL Teodor Bălăjel pentru mai multe lucrări importante de modernizare din Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *