FOTO-VIDEO| Zilele Culturii Maghiare – manifestare importantă pentru județul Sălaj

Timp de șapte zile comunicatea maghiară din județ și-a pus în valoare frumosul și specificul culturii ei. Prin diversitatea manifestărilor, comunitățile maghiare și-au afirmat identitatea prin promovarea obieciurilor tradiționale și culturale. Au avut loc expuneri de port popular și produse tradiționale, mâncăruri specifice delicioase, cântece și dansuri populare, spectacole de teatru, operetă și umor și concerte.

A fost cea mai numeroasă participare la evenimentele dedicate culturii maghiare, organizate în ultimii 20 de ani. Au fost prezenți toți liderii importanți ai comunității maghiare din Sălaj, deputatul Seres Denes, senator Kovacs Irina, prefectul Dari Toma, vicepreședintele CJ Sălaj Szilagyi Robert, viceprimarul Zalăului Nicolae Fazakas, primarii maghiari din judet, președintele Organizatiei de Tineret a UDMR Katona Ibolya, dar și alte personalități.

A fost prezent și consulul maghiar de la Cluj, președintele CJ Sălaj Dinu Iancu-Sălăjanu,  deputatul Florian Neaga, subprefectul Claudiu Bîrsan, primarul orașului Șimleu Silvaniei Mihai Lazăr, viceprimarul Zalăului Teodor Bălăjel, dar și alți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

A fost multă voie bună, mâncare delicioasă oferită gratuit de organizatori. Per ansamblu o manifestare foarte reușită, cu oameni frumoși.

Președinte UDMR Sălaj, deputat Seres Denes: Mă bucur că sunt tot mai mulți paticipați la evenimentul nostru

Senatoarea UDMR, Kovacs Irina felicită comunitățile maghiare din întreg județul


Organizațiile UDMR Sălaj și UDMR Zalău în parteneriat cu Szilagusag și Organizația Culturală Szilagy, au organizat în perioada 18-24 septembrie la Zalău – Festivalul Minorităților Naționale din Sălaj.

Evenimentele au debutat pe 18 septembrie, de la ora 19.00, cu un spectacol de teatru-dans susținut în Clădirea Transilvania de Teatrul Szigligeti din Oradea.

Marți, 19 septembrie, a avut loc cupa de fotbal pentru tineret.

Miercuri, 20 septembrie, ora 19.00, la Clădirea Transilvania a avut loc un spectacol susținut de Umoriștii Hajdu Balazsși Toth Edu.

Joi, 21 septembrie, ora 19.00, la Clădirea Transilvania, a fost spectacol Formația Tokos – „Danțul la șură”

Vineri, 22 septembrie, ora 19.00, la Clădirea Transilvania, spectacol Operett Group ProjeKt – Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 23 septembrie, ora 8.00, în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău – Târgul producătorilor locali ale comunităților maghiare din județul Sălaj

Duminică, 24 septembrie, în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău

  • – Defilarea portului popular, ora 11.30
  • – Programe culturale, ora 12.30
  • – Formația „Gyuri a bohoc” – programe pentru copii, ora 13.00
  • – Formația „Hooligans”, ora 20.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *