Primarii și secretarii UAT-urilor instruiți cu privire la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale

Direcţia Judeţeană Sălaj a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a organizat, miercuri, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Sălaj, o instruire a primarilor şi secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din judeţ, cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din acest an.
Directorul AEP Sălaj, Adriana Sabou, a menţionat atribuţiile primarilor în contextual alegerilor din acest an, printre cele mai importante fiind faptul că asigură dotarea tehnico-materială a sediilor secţiilor de votare, asigură urnele de vot, urnele speciale, cabinele de vot, marcajele şi tăbliţele indicatoare, precum şi orice alte elemente privind accesibilitatea secţiilor de votare, actualizează delimitarea secţiilor de votare şi sediile acestora, cu avizul conform al Autorității Electorale Permanente şi informează alegătorii privind delimitarea secţiilor de votare şi sediile acestora.
De asemenea, primarii sunt obligați ca până la începerea campaniei electorale să stabilească prin dispoziție locuri speciale pentru afișaj electoral și să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ținând seama de numărul partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care declară că depun liste de candidați, precum și de candidații independenți.
La alegerile parlamentare, campania electorală începe la 1 noiembrie 2024 şi se încheie la 30 noiembrie 2024, ora 7,00. La alegerile prezidenţiale, campania electorală începe la 25 octombrie 2024 şi se închie la 23 noiembrie, ora 7,00.
În acelaşi context, subprefectul Claudiu Bîrsan le-a adus la cunoştinţă celor prezenţi calendarul pentru constituirea consiliilor locale, în urma alegerilor din 9 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *