Polițiștii din Ileanda și Sărmășag au verificat mai multe transporturi de masă lemnoasă

În perioada 27 – 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat acțiuni, pe raza de competență a secțiilor de poliție Ileanda și Sărmășag, pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

În cadrul acestor activități, polițiștii sălăjeni au verificat 5 societăți comerciale și 29 de transporturi de material lemnos, au aplicat, pentru neregulile constatate, 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.000 de lei și au dispus confiscarea a 70 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 23.000 de lei.

Astfel, la data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au verificat un transport de cherestea rășinoase, efectuat de către o societate comercială cu sediul în județul Mureș, constatând faptul că operatorul economic transporta cu peste 9 metri cubi mai mult material lemnos decât volumul înscris în avizul de însoțire.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în cuantum de 6.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010, iar cei 9 metri cubi de material lemnos, în valoare de 8.163 de lei, au fost confiscați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *