Comuna Surduc se dezvoltă sub conducerea primarului Alin Băbănaș

Primarul Alin Băbănaș continuă demersurile pentru dezvoltarea comunei Surduc, astfel că proiectele aflate în execuție anvasează de la o zi la alta, iar proiecte noi sunt gata să intre în etapa de execuție. 

Se modernizează Corpul A de la Liceul Tehnologic nr 1 Surduc

Primarul Alin Băbănaș a semnat azi contractul de execuție pentru „Eficientizare energetică Corp A nou de la Liceul Tehnologic nr 1 Surduc”. Proiectul are o valoare 3 milioane lei (30 miliarde lei vechi), finanțat prin PNRR. 

În cadrul raportului de audit energetic s-a propus un pachet de măsuri ce se referă la eficientizarea clădirii, atât din punct de vedere termotehnic, structural, cât și al instalațiilor, după cum urmează: anvelopare clădire, termoizolare pereți cu vată bazaltică, termoizolare planșeu, refacere șarpantă, reparare tencuieli interioare-exterioare, refacere finisaje interioare-exterioare, refacere pardoseli, modernizarea instalațiilor electrice și termice, inlocuire corpuri de iluminat cu lămpi LED, etc.

Au fost demarate licitațiile pentru rețeaua de canalizare în Surduc și construire pod rutier în Tihău

Primarul Alin Băbănaș informează cetățenii că a fost demarată procedura de licitație pentru „Înființare rețea de canalizare în localitatea Surduc”, dar și pentru construirea unui pod peste Valea Almașului în localitatea Tihău.

  • Rețeaua de canalizare în loc. Surduc – valoare 4,6 milioane euro (230 miliarde lei vechi) prin Programul Anghel Saligny, inclusiv racorduri
  • Construire pod rutier peste râul Almaș în localitatea Tihău – valoare 1 milion euro (50 miliarde lei vechi) prin Programul Anghel Saligny

S-au finalizat lucrările de modernizare a Dispensarului uman Surduc 

Primarul Alin Băbănaș anunță că azi, 30.09.2024, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a Dispensarului uman din localitatea Surduc. Lucrările au curpins următoarele: zugrăveli, tavane noi, s-au turnat șape de beton, s-a pus tarchet pe jos, trotuare, s-a instalat fosa septică, s-au montat ușile interioare din PVC, s-au realizat grupurile sanitare pentru pacienți, centrală termică, etc.

Începe marea asfaltare a străzilor din comuna Surduc, etapa 1

În această perioadă, pe raza comunei Surduc se derulează un proiect important de modernizare a infrastructurii rutiere. Lucrările avansează foarte bine, astfel că s-a turnat stratul de balastru, iar în prezent se așterne stratul de piatră, urmând etapa de asfaltare a străzilor.

Constructorul promite că până la data de 1 noiembrie va finaliza asfaltarea străzilor cuprinse în proiect.

Proiectul prevede asfaltarea unei lungimi totale de aproximativ 2,6 kilometri de străzi, amenajarea acceselor la gospodării și realizarea de șanțuri betonate, proiect în valoare de aproximativ 30 miliarde lei vechi.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab.

Primăria Surduc pregătită pentru sezonul de iarnă

Primarul Alin Băbănaș a început pregătirile pentru sezonul de iarnă, astfel că au fost achiziționate 4 cauciucuri noi pentru buldoexcavatorul din dotare și a fost reparată lama de deszăpezit. Stocurile cu material antiderapant vor fi asigurate ca în fiecare an – nisip și sare.

„Comuna Surduc se dezvoltă în continuare prin fiecare investiție care ajunge în etapa de execuție. Comuna trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere administrativ. Avem în derulare lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, iar până la sfârșitul lunii se va așterne asfaltul pe străzile cuprinse în proiect. Am reușit să modernizăm dispensarele medicale din comună. Astăzi am recepționat lucrările la dispensarul uman din Surduc. 

Tot astăzi am semnat contractul de execuție pentru Eficientizare energetică Corp A de la Liceul Tehnologic nr 1 Surduc, astfel că lucrările vor demara în cel mai scurt timp. Am demarat licitațiile publice pentru rețeua de canalizare în Surduc și pentru construirea unui pod rutier în Tihău. 

Sunt proiecte importate pentru cetățenii comunei Surduc, la care am depus mult efort și pentru care am câștigat finanțări europeane și guvernamentale”, transmite primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *