Mesajul inspectorului școlar general, prof. Gheorghe Bancea, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

Mesajul inspectorului școlar general,
prof. Gheorghe Bancea,
cu ocazia Zilei Mondiale a Educației
Ziua de 5 Octombrie este pentru noi Ziua Mondială a Educației și ea reprezintă dovada incontestabilă a rolului fundamental pe care Educația l-a avut și îl are, în evoluția oricărei societăți. Se împlinesc, iată, 30 de ani, de când UNESCO și Organizația Internațională a Muncii au stabilit, oficial, data acestei sărbători dedicate tuturor acelora care și-au asumat nobila misiune de a educa tinerele generații.
Stimate cadre didactice, toți suntem parte a unei comunități educaționale care are la bază valori morale, precum demnitatea națională, cinstea, generozitatea. Fiecare elev dispune de un potențial extraordinar, dar trebuie călăuzit, pe drumul cunoașterii, pentru a-și atinge cele mai înalte aspirații. Nu informațiile sunt cele mai importante, ci personalitatea și caracterul pe care trebuie să le formăm, căci „educația este îmblânzirea unei flăcări, nu umplerea unui vas” (Socrates).
Sunt încrezător în profesionalismul dumneavoastră și vă mulțumesc pentru abnegația și pasiunea pe care le demonstrați, zi după zi, în activitatea la clasă. Mai ales, vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră constantă, pentru sprijinul pe care îl oferiți elevilor noștri pentru a obține succesul și totodată performanța dorită.
Sunt convins că împreună, elevi, părinți și profesori, putem transforma fiecare provocare într-o oportunitate de învățare, de creștere și împlinire spirituală.
Fie ca bucuria și satisfacția reușitei depline să fie, mereu, alături de dumneavoastră!
La mulți ani, tuturor cadrelor didactice din învățământul sălăjean, multă sănătate și putere de muncă!
prof. Gheorghe Bancea,
inspector școlar general

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *