A decedat cel mai longeviv veteran de război din Sălaj, jibouanul Ilie Pop

Sublocotenentul în retragere Ilie Pop, din Sălăjeni, veteran de război s-a născut într-o zi de luni a anului 1921.

A luptat în tranşeele şi pe fronturile din al Doilea Război Mondial, atât în ţară, cât şi pe teritoriul Ungariei și fostei Cehoslovacii.

Sfârșitul războiului îl găsește în Munții Tatra, de unde mărșăluieşte pe jos, până la Lipova, de unde a fost lăsat la vatră, la data de 15 august 1945.

Actualmente este membru al Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județeană Sălaj, fiind participant activ la activitățile acesteia.

Pentru meritele deosebite din timpul războiului, cât și a celor pe linie de asociație a fost decorat cu medalia „Crucea comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945” și a fost înaintat succesiv în grad, până la gradul de sublocotenent în retragere.

El rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut drept un om de mare jertfă, un credincios bun și harnic, care a luptat cu toate încercările vieții, având credința neclintită în ajutorul lui Dumnezeu.
Ne exprimăm, întreaga compasiune faţă de familie şi cei apropiaţi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să le dea putere, sprijin şi mângâiere, în aceste clipe de durere, iar sufletul adormitului robului Său Ilie, să-l primească în Împărăţia Sa.
Pentru toată dragostea pe care ne-a arătat-o îl vom păstra în sufletul nostru și nu-l vom uita în rugăciunile noastre.
Veșnica lui pomenire din neam în neam”, a transmis Parohia Ortodoxă Sălăjeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *