Accident de circulaţie la Jibou: Şoferul a părăsit locul faptei

Un adolescent, de 16 ani, din Jibou, a ajuns luni seara la spital după ce a fost acroşat de un autoturism. După impact, şoferul a părăsit locul faptei. Acesta avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 iunie a.c., ora 22.00, un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din Jibou, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada 22 Decembrie 1989, din Jibou, din direcţia Gară înspre Centru, a acroșat un adolescent de 16 ani, care se afla în traversarea străzii.

După impact, şoferul a părăsit locul faptei, fiind identificat în scurt timp la domiciliu. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evenimentul a fost soldat cu rănirea uşoară a pietonului.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.

Nu părăsi locul accidentului!

Conform articolului 338, din Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *