Accident mortal în Nușfalău

La data de 21 noiembrie a.c., ora 17:53, pe Drumul Național 1H, în localitatea Nușfalău a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton, care în această dimineață, 22 noiembrie, a decedat.

Din primele verificări efectuate de polițiștii rutieri a reieșit că, un bărbat, de 28 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea un autoturism, pe sectorul de drum sus-menționat, a surprins și accidentat o femeie, în vârstă de 75 de ani, din Nușfalău, aflată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

În urma evenimentului, femeia a suferit leziuni și a fost transportată la o unitate medicală pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate.

Din păcate, în această dimineață victima accidentului a decedat la o unitate medicală.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările producerii evenimentului rutier.

În contexul acestui eveniment, polițiștii rutieri recomandă pietonilor:

-să se asigure temeinic înainte de a se angaja în traversarea străzii, chiar și atunci când traversează pe trecerile pentru pietoni marcate și semnalizate ori pe culoarea verde a semaforului, deoarece sunt situații în care nu sunt observați de conducătorii auto;

– să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;

– să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;

– să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier;

– când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică. Atentie! Aici nu aveţi prioritate;

– să nu traverseze drumul în fugă;

– să fie mult mai atenţi la traversare noaptea sau atunci când vizibilitatea este redusă, deoarece în condiţii de carosabil umed, spaţiul necesar pentru frânare creşte foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *