Acțiune de ecologizare în Poienile Aghireș

Angajați ai Primăriei municipiului Zalău dar și ai unităților subordonate Consiliului Local Zalău, SADP Zalău, SC Transurbis, DAS Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău și elevi ai unităților de învățământ din Zalău, au participat azi, 6 octombrie 2022, în zona Poienile Aghireș, la o acțiune de ecologizare.
Acțiunea a avut ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope) de pe raza teritorială a UAT Municipiul Zalău.
În urma acțiunii s-au colectat zeci de saci cu deșeuri care vor fi încredințați operatorului de salubrizare în vederea tratării acestora.
Municipiul Zalău a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru ,,Ecologizare terenuri UAT Municipiul Zalău prin colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în cadrul Programului finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu “Curățăm Romania”, în valoare de 20.955,75 lei, inclusiv TVA, în conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare a Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, aprobat prin ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr.710/2022.
Prin contract, s-au achiziționat materiale consumabile/obiecte de inventar pentru colectarea/sortarea și predarea pentru reciclare a deșeurilor de ambalaje din hârtie-carton, sticlă, metal și a deșeurilor din ambalaje și/sau din material plastic (mănuși de protecție, clești, saci de colectare deșeuri, containtere destinate colectării deșeurilor cu capacitate 1,1 mc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *