Acțiune tip blitz în Șimleu Silvaniei – cercetați penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive

Sâmbătă, 10 decembrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 23.00, în Șimleul Silvaniei a fost organizată o acțiune de tip Blitz, pentru combaterea excesului de viteză și a consumului de alcool și de substanțe psihoactive.

În activitate au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului Rutier Sălaj, alături de reprezentanți ai Registrului Auto Român.

Astfel, sâmbătă, 10 decembrie a.c., la ora 20.50, pe strada Tudor Vladimirescu din Șimleu Silvaniei a fost depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării preliminare pentru detectarea prezenţei substanţelor psihoactive în organism, rezultatul a fost pozitiv.

De asemenea, sâmbătă, 10 decembrie a.c., la ora 21.36, tot în Șimleu Silvaniei, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Șimleu Silvaniei.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că acesta ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Tot sâmbătă, 10 decembrie a.c., la ora 23.12, pe strada Porolissum din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier Zalău au oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Mirșid, județul Sălaj.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a ieșit negativ, însă în urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat prezența unor substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Celor în cauză le-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri sălăjeni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii sălăjeni vor continua aceste activități, deoarece scopul nostru în reprezintă siguranța dumneavoastră, astfel că vă adresăm rugămintea de a respecta regulile de circulație și vă sfătuim să nu consumați alcool sau substanțe cu efect psihoactiv înainte de a vă urca la volan, să nu vă grabiți și să conduceți prudent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *