Acțiuni ale polițiștilor din Sânmihaiu Almașului și Ileanda

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 15.00, polițiștii sălăjeni au acționat pe raza de competență a Secției nr. 2 de Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

În cadrul acțiunii au fost implicați 21 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, polițiști din cadrul Secției nr.2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale alături de jandarmi sălăjeni și reprezentanți ai Biroului pentru Imigrări Sălaj, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Zalău, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Registrului Auto Român Sălaj.

În cadrul acțiunii au fost verificate nouă societăți comerciale, 37 de autovehicule, 39 de consumatori casnici de energie electrică, trei locații de exploatare/sortare a agregatelor minerale (balastiere), două locuri de cazare și trei stații de alimentare cu carburanți, au fost legitimate 87 de persoane și au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul activităților înteprinse au fost identificați autorii în patru dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți, au fost găsite 27 de instalații improvizate de energie electrică și au fost constatate nereguli pe linia autorizării S.G.A. Sălaj la o balastieră.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoarea totală de 12.400 de lei.

La data de 20 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00 – 16.00, pe raza de competență a Secției nr. 4 Poliție Rurală Ileanda, în special în localitățile Poiana Blenchii și Glod, polițiștii sălăjeni au desfășurat o acțiune în cadrul căreia au fost controlate 27 de autovehicule și au fost efectuate controale la trei societăți comerciale, au fost legitimate 38 de persoane și a fost depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Gâlgău, care ar fi efectuat activități de braconaj piscicol pe râul Someș, folosindu-se de o plasă monofilament.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Ileanda au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, din care 10 la Codul Rutier, cu amenzi în valoare de 1.595 de lei, 6 la Legea nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice cu amenzi de 3.700 de lei și una la O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români cu amendă în valoare de 80 de lei, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.375 de lei.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru prevenirea și descurajarea faptelor infracționale, menținerea unui climat de ordine și siguranță, fluidizarea traficului rutier și combaterea infracționalității stradale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *