Administrația locală face demersuri pentru amenajarea unui centru de colectare deșeuri cu aport voluntar, pe strada Spicului

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu local a fost aprobat proiectul de hotărâre în baza căruia construcțiile situate pe strada Spicului – “Ferma Panic”, vor fi demolate, locația urmând să fie pregătită pentru implementarea proiectului ✅“Centrul de colectare deșeuri cu aport voluntar în Municipiul Zalău”.
➡️Având în vedere că în momentul de față construcțiile de pe strada Spicului, proprietate publică a municipiului Zalău, sunt neutilizate și se află în stare avansată de degradare, au fost făcute demersuri pentru accesarea de fonduri europene în vederea amenajării zonei. Implementarea proiectului privind realizarea unui centru de colectare deșeuri cu aport voluntar se face în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3 – Managementul deșeurilor. Contractul de finanțare a fost semnat, în momentul de față se pregătește tema de proiectare pentru realizarea lucrărilor. Suprafața centrului va fi de 2.419,2 m.p. și va fi prevăzut atât cu containere descoperite, cât și cu containere închise.
🚮Centrele de colectare cu aport voluntar sunt destinate colectării separate a deșeurilor care nu pot fi colectate în sitem “door-to-door”: deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – voluminoase, textile, din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, cadavre animale, deșeuri periculoase, deșeuri de grădină, din construcții și demolări.
👉Obiectivul acestei investiții este dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separate, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *