Agresiunea împotriva Ucrainei a fost condamnată ferm azi în Parlament

În ședința comună de azi, Camera Deputaților și Senatul au adoptat declarația prin care agresiunea Rusiei asupra Ucrainei este condamnată cu fermitate. Declarația a fost citită de către deputatul din partea minorităţii ucrainene, Nicolae-Miroslav Petreţchi, în direct de la Sighetu Marmației, unde în aceste zile mii de refugiați ucrainieni intră prin vamă în țara noastră pentru a se adăposti de ororile războiului.

Documentul adoptat azi cere retragerea imediată a tuturor forţelor rusești şi subliniază susţinerea puternică pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi pentru aspiraţiile legitime ale ucrainienilor de integrare europeană.

„Invazia rusă este un atentat la vieţile şi destinele cetăţenilor ucraineni, care au ales democratic valorile europene şi euroatlantice. De altfel, Parlamentul României a fost primul din UE care a ratificat Acordul de Asociere a Ucrainei la Uniunea Europeană. Agresiunea rusă este de fapt una la adresa întregii Europe. Statul român trebuie să acționeze unitar alături de partenerii din NATO și din UE și solidar cu Ucraina și cu ucrainienii și să le acorde acestora asistenţă umanitară”, transmite deputatul PSD Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *