Alegeri la Primăria Șimleu: Romeo Sabou aduce clarificări și explică de ce a părăsit PNL Șimleu

Romeo Sabou are 38 de ani și a fost membru PNL Șimleu timp de 13 ani, a fost consilier local timp de 8 ani – două mandate, a ocupat funcția de președinte al TNL Șimleu, iar pe perioada când făcea parte din legislativ, Romeo a ocupat funcția de președinte al Comisiei de buget, finanțe al Primăriei Șimleu.

Romeo este căsătorit, are 3 copii, este de profesie economist cu master în „Managementul dezvoltării afacerilor” la UBB Cluj.

Romeo Sabou și-a început activitatea profesională la Banc Post, ulterior la Banca Transilvania, acumulând o experiență economico-bancară de peste 7 ani.

La doar 30 de ani, Romeo Sabou s-a alăturat tatălui său și a intrat în conducerea companiei deținută de familia lui, dovedid o capacitate managerială exemplară.


Romeo Sabou a decis să facă lumină și să dezvăluie motivele reale din spatele plecării lui din partid. Nemulțumit de faptul că a fost înlăturat, deși a muncit poate mai mult decât alții, Romeo Sabou spune lucrurilor pe nume.

Stabilirea candidatului pentru funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei trebuia să fie o decizie a membrilor de partid – o competiție onestă între Mihai Lazăr și Romeo Sabou. Aceast lucru fiind asigurat de fostul lider Septimiu Țurcaș, la o discuție privată la începutul anului.

Pe de altă parte, mai mulți membri de partid au cerut realizarea unui sondaj echidistant privind candidatul ideal și să fie măsurați atât, Romeo Sabou, cât și Mihai Lazăr. Lucru care nu s-a întmplat și adus la nemulțimiri și demisii în partid.

Însă totul s-a întâmplat invers. Romeo a fost tras într-o cursă falsă, în schimb partidul deja pregătea planul pentru al încorona ca și candidat pe Mihai Lazăr.

Văzând că este trădat de liderii partidului, Romeo Sabou și-a înaintat demisia de onoare din PNL Șimleu, refuzând chiar o ofertă importantă, respectiv funcția de viceprimar al Șimleului.

„Am avut o discuție cu Septimiu Țurcaș pe la începutul anului, în care i-am cerut un sfat cu privire la candidatura mea la funcția de primar, mânat de încrederea pe care o primeam de la șimleuani. Țurcaș m-a încurajat și mi-a spus clar că vor fi alegeri interne corecte între mine și Mihai Lazăr, iar cel ales de membrii partidului să fie candidatul. Cu părere de rău spun că acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece mi-am dat demisia înainte de aceste alegeri. Mi-am dat demisia pentru că cei mai importanți lideri ai partidului făceau deja jocurile pentru Mihai Lazăr, încă din luna decembrie, ceea ce am considerat că nu este corect. Am refuzat să intru în jocul lor, de a intra în Consiliul Local și ulterior să fiu ales viceprimar pentru câteva luni.

Este dezamăgitor faptul că un partid ca PNL în care am crezut și pentru care m-am luptat, să refuze democrația și să facă cadou funcția de primar al Șimleului, chiar de ziua lui Mihai Lazăr – zi în care au fost organizate alegerile interne în PNL Șimleu.

Nu exclud o candidatură la Primăria Șimleu din partea PSD, deoarece social-democrații spre deosebire de PNL, au demarat un sondaj în care sunt și eu măsurat.

Mă onorează aceast act democratic, iar dacă eu voi fi candidatul PSD, mă voi lupta să aratăm șimleuanilor că se poate face politică și altfel, transparent și fără corupție”, a transmis Romeo Sabou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *