Amenzi de până la 5.000 lei pentru sălăjenii care refuză recenzarea

M
Ȋncepând cu data de 8 iulie 2022, la sediul primăriilor din Municipiul Zalău , Oraşul Cehu Silvaniei, Oraşul Jibou, Oraşul Şimleu Silvaniei şi la Şcoala gimnazială nr. 1 din localitatea Pusta s-au deschis puncte fixe de recenzare. De asemenea, există punct fix de recenzare şi la sediul Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj.
Locaţiile şi programul de funcţionare a punctelor fixe din UAT-uri, se găsesc pe site-ul www.salaj.insse.ro.
Ȋn acestă etapă recenzorii colectează, prin interviu faţă-ȋn-faţă cu ajutorul tabletei, date individuale pentru persoanele care nu s-a autorecenzat online, sau care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ, în etapa de autorecenzare.
Participarea la recensământ, este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 şi este o ȋndatorire cetăţenească având drept scop determinarea populaţiei rezidente pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială a judeţului Sălaj.
Recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie.
Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *