Angajații APIA din toată țara amenință cu GREVĂ GENERALĂ

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj, dar și colegii lor din toată țara vor declanşa, din 21 decembrie, grevă generală pe perioadă nedeterminată, anunţă Federaţia Agrostar, afiliată la Blocul Naţional Sindical.

”Având în vedere că până în prezent promisiunile făcute angajaților Centrelor Județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură nu s-au realizat, anunțăm calendarul acțiunilor pentru perioada următoare:

Începând cu data de 18 decembrie 2023 și până în 20 decembrie 2023 se vor organiza acțiuni de pichetare la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și la Guvernul României.

Din data de 21 decembrie 2023 se va declanșa greva generală pe perioadă nedeterminată, a transmis joi, 14 decembrie, Federația Agrostar.

Protestele funcționarilor APIA au început pe 11 decembrie, în mai multe județe din țară, inclusiv în Sălaj.

Sindicaliștii din APIA, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, sunt nemulțumiți de diferențele salariale existente între funcționarii APIA Central București și cei din centrele județene și locale APIA și solicită promovarea unui act normativ care să elimine această inechitate.

One thought on “Angajații APIA din toată țara amenință cu GREVĂ GENERALĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *