Angajații de la CFR anunță GREVĂ GENERALĂ pe 16 februarie

GREVA LA CFR !!
In data de 16 Februarie 2022 ora 7:00 se anunta o greva GENERALA la CFR pe toate Regionalele de cale ferata din tara , in toate ramurile de activitate : linii , instalatii , miscare , vagoane , comercial , etc.

Salariatii sunt nemultumiti de faptul ca guvernul nu vrea sa aplice prevederile statutului pers.feroviar , prorogand aceasta lege . Nici pana astazi nu s-a emis ordinul de ministru cu lista functiilor care concura la siguranta circulatiei , termenul de 90 de zile in care trebuia emis a expirat de mult ( Domnule ministru cine raspunde pt nerespectarea legii ?).

In luna Martie ar trebui sa intre in vigoare si coeficientii de ierarhizare prevazuti in statutul pers. feroviar, ministrul refuzand sa faca aceasta sub pretext ca e stare de alerta, pe cand la alte ministere s-au facut si se fac in continuare majorari.

Pe perioada pandemiei mai multe categorii profesionale au beneficiat de anumite indemnizatii si stimulente mai putin lucratorii de la calea ferata , care zi de zi au fost prezenti la munca , fiind expusi atat ei cat si familiile lor , acestui virus necrutator CFR- istii , ( fac parte dintr-o ramura esentiala si importanta a economiei nationale) sunt din nou,(a cata oara?) batjocoriti si umiliti de guvernanti.

Unii lideri de sindicat au abandonat si ei de mult lupta sindicala in schimbul privilegilor de care se bucura
Daca esti CFR-ist si iti pasa ,transmite mai departe sa stie toti lucratorii feroviari din toata tara !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *