Angajatorii din Zalău își aduc personal din Vietnam

Mai multe firme din reședința de județ a Sălajului au angajat zeci de persoane venite din Vietnam și din alte țări asiatice, iar numărul societăților de aici care recurg la o asemenea măsură este în creștere.

„Am ales această variantă pentru simplul fapt că ne-am săturat să tot căutăm angajați aici, în județ. Nu găsim, am dat anunțuri. Salariile noastre sunt la vedere. Oferim salariile pe care ni le permitem. Avem nevoie în prezent de 18 angajați în procesul de producție și nu vine aproape nimeni. Sunt puțini și cei care vor să muncească pe schimburi. Am rezolvat problema aducând salariați din Asia”, a declarat un antreprenor zălăuan, conform presei locale.

„Nu vreau să supăr pe nimeni, dar salariații pe care i-am adus din Asia sunt mult mai harnici, muncesc. Este adevărat că avem costuri, deoarece procedura de aducere și angajare este una mai complicată, dar compensează hărnicia acestor oameni”, spune un alt angajator.

Doctorul în economie Alexandru Tamba a declarat că s-a ajuns în situația de a aduce personal din alte țări, în special din state asiatice, din cauza deficitului de forță de muncă existent la nivel de județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *