Aparatură de aproape 6 milioane de lei pentru tratarea pacienților COVID de la Spitalul Județean

Primele echipamente medicale achiziționate în cadrul proiectului „Dotarea spitalelor din județul Sălaj cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19” au ajuns, în aceste zile, la Spitalul Județean de Urgență Zalău.
Secției Pneumologie i-au fost livrate un fibrobronhoscop compatibil cu sistemul de autofluorescență, o unitate de criobiopsie și sonde de mărimi diferite, precum și cinci aspiratoare chirurgicale. De asemenea, la Secția UPU-SMURD au ajuns patru infuzomate, iar în Laboratorul Analize Medical, un echipament de biologie moleculară prin spectometrie de masă. În cursul lunilor aprilie și mai vor fi livrate și alte aparate medicale pentru lupta cu COVID-19.
Până în prezent, pentru secțiile din SJU Zalău unde sunt tratați pacienți COVID – Boli Infecțioase, Pneumologie, ATI, UPU-SMURD și Laboratorul Analize Medicale – a fost achiziționată aparatură în valoare de circa 5,7 milioane de lei, fiind în curs de achiziție materiale de protecție în valoare de peste 9 milioane de lei.
Contractul de finanțare pentru proiectul amintit, derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, are o valoare totală de aproape 20,8 milioane de lei, fiind derulat de Consiliul Județean Sălaj în parteneriat cu Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei. Asistența financiară nerambursabilă este finanțată integral prin Fondul European de Dezvoltarea Regională.
Obiectivul general al proiectului constă în crearea și consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică generată de răspândirea noului coronavirus, prin dotarea spitalelor din județul Sălaj cu echipamente necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu acest virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *