Apele Române verifică lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din Sălaj

ℹ️ În această perioadă, au avut loc mai multe acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.
În momentul actual, sunt verificate construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Cluj.
Aceste verificări sunt coordonate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională “Apele Române”.
Care este scopul acestor acțiuni?
Pentru ca populația să beneficieze de protecție în cazul producerii inundațiilor, starea tehnică şi funcţională a digurilor, a barajelor și a acumulărilor este extrem de importantă.
De asemenea, lucrările de regularizare a cursurilor de apă şi modul în care sunt întreţinute secţiunile de scurgere a apei pot aduce beneficii directe riveranilor, mai ales în perioadele cu debite și niveluri ridicate.
Totodată, verificările de toamnă ne ajută să realizăm inventarul stocurilor de materiale şi mijloace de apărare, esențiale în intervențiile operative în caz de inundații.
🤝 Comisiile mixte sunt formate din specialiști ai Administrației Naționale Apele Române, ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, ai Sistemelor de Gospodărire a Apelor, ai Instituţiei Prefectului din fiecare județ, ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și ai filialelor teritoriale din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și Romsilva.

One thought on “Apele Române verifică lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.