Arafat a anunțat noile măsuri privind stoparea pandemiei COVID-19

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, joi, ca cetatenii care vin din Marea Britanie in Romania nu mai trebuie sa intre in carantina.

„A fost actualizata lista tarilor care se afla in zona rosie. Marea Britanie nu se mai afla pe aceasta lista, se va putea calatori fara carantina din UK spre Romania”, a anuntat Arafat, intr-o conferinta de presa alaturi de premierul Citu.

Alte decizii anuntate de Raed Arafat:

Intervalul orar in care este permisa circulatia. Acolo unde incidenta va fi peste 4 la mie in ultimele 14 zile, in week-end (vineri, sambata si duminica), circulatia va fi permisa pana la ora 20.00 si nu pana la 22.00. La operatorii economici, activitatea va fi permisa pana la ora 18.00.

Daca incidenta depaseste 7,5 la mie, circulatia va fi permisa pana la ora 20.00 pe toata durata saptamanii. Activitatea agentilor economici este limitata pana la ora 18.00 pe toata durata saptamanii.

Pentru noaptea de 27.03-28.03 masura va fi extinsa pana la ora 22.00 pentru persoanele care vor participa la sarbatoarea Pesah.

Noaptea de 3/4 aprilie va fi permisa circulatia intre 20.00-02.00 pentru participarea la slujbele de Pastele catolic.

Pentru Pastele ortodox, 1/2 mai nu vor fi limitari, dar nu vor aparea aceste modificari in HG pentru ca aceasta e valabila pana in 14 aprilie.

Salile de sport/fitness, in localitatile in care rata de infectare este mai mare de 4, se reia activitatea cand incidenta scade sub 3,5 la mie.

Masurile devin obligatorii, nu se mai dezbat in comitetele locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *