VIDEO! Ardelean Rodica, asistenta șefă SAJ Sălaj, decorată de președintele României, Iohannis

Cu prilejul Zilei Naționale a Ambulaței, președintele României, Klaus Iohannis a organizat o ceremonie de decorare a unor medici și asistenți medicali din țară.

Printre asistenții medicali decorați de președintele României cu Medalia Meritul sanitar clasa a III-a s-a aflat și Ardelean Rodica – asistenta șefă din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj. Ardelean Rodica este asistentă medicală cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul SAJ Sălaj.

Este rezultatul unei echipe care au reușit o performanță notabilă, fiind o onoare pentru SAJ Sălaj ca un angajat să fie decorat de președintele României, Klaus Iohannis.

115 ani de existență a Ambulanței. Iohannis, decorații pentru personalul medical: Ați reprezentat avanpostul în lupta cu virusul

Cu ocazia împlinirii a 115 ani de la înființarea serviciului de Ambulanță, președintele Klaus Iohannis i-a decorat pe ambulanțieri și le-a mulțumit pentru lupta pe care o duc zilnic pentru a salva viețile oamenilor.

„Această întâlnire cu dumneavoastră este emoționantă pentru că 28 iulie, ziua care vă este dedicată, stă sub semnul onorării sacrificiilor pe care le faceți zi de zi. Uneori obosiți după perioade foarte grele, lăsându-vă acasă familiile care cu siguranță au nevoie de prezența și sprijinul dumneavoastră, sunteți gata mereu să salvați oameni. Sunteți cei care duceți permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte.

Distincțiile oferite astăzi reprezintă recunoașterea statului român pentru toate aceste sacrificii, pentru valorile fundamentale care vă ghidează vocația și pentru modelele de urmat pe care le întruchipați. Și pentru că acest platou nu poate cuprinde pe toți aceia către care ne îndreptăm prețuirea astăzi, vă rog să acceptați recunoștința oferită și în numele colegelor și colegilor dumneavoastră de breaslă.

Însemnătatea zilei de astăzi este cu atât mai mare cu cât în ultimul an și jumătate eforturile dumneavoastră, ale întregului personal medical și ale tuturor celor aflați în linia întâi au fost intensificate la maximum în contextul actual al pandemiei.

Acum 18 luni, nimeni nu era pregătit pentru teribila perioadă care a urmat și pentru criza sanitară fără precedent. În ciuda acestor provocări și deși sunteți în prima linie, mereu expuși riscului de infectare, dumneavoastră, personalul din serviciile de ambulanță, v-ați făcut datoria cu profesionalism, cu dăruire și, cel mai important, cu grijă și dragoste față de oamenii aflați în suferință. În tot acest timp, ați reprezentat avanpostul în lupta cu virusul, fiind primii în contact cu pacienții COVID-19. Dumneavoastră, salvatorii noștri, meritați respectul nostru!

Mulți dintre colegele și colegii dumneavoastră și-au pierdut viața în aceste circumstanțe teribile, făcându-și cu devotament datoria față de cetățenii noștri, și lor le omagiem astăzi amintirea”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *