Arsenal de muniție deținută ilegal, descoperită în Bobota la percheziții, de polițiștii sălăjeni

Săptămâna trecută, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară,  în comuna Bobota, la o persoană bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului curent, un bărbat, din comuna Bobota, persoană neautorizată în vederea deținerii, portului și folosirii armelor letate sau neletale,  ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic, pe timp de noapte.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv 26 de bucăți de muniție de calibrul 22LR (5,6 mm), 50 de bucăți de muniție de calibru 7×54, 930 de bucăți de capse de inițiere și 60 de bucăți de articole pirotehnice, toate deținute ilegal.

De asemenea, polițiștii au mai ridicat 12 kilograme de carne de vânat tranșată și un sistem magnetic de prindere a lanternei pe țeava armei.

Cercetările sunt continuate pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *