Autorii unor furturi identificaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Jibou și Șimleu

Poliţiştii din Jibou şi cei din Şimleu Silvaniei, în urma investigaţiilor efectuate,  au identificat autorii a două furturi rămase iniţial cu autori necunoscuţi.

La data de 14 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Jibou, în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, au identificat autorul unui furt comis în anul 2020, pe raza oraşului Jibou.

În fapt, s-a stabilit că, la data de 16 noiembrie 2020, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Năpradea, a sustras un trailer de pe strada Agrijului, din oraşul Jibou, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de 2.200 euro.

Prejudiciul a fost recuperat, în totalitate.

Tot, luni, 14 iunie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Şimleu Silvaniei, în urma activităţilor şi investigaţiilor efectuate într-un dosar penal privind comiterea infracţiunii de furt calificat, au reuşit identificarea autorului faptei.

Astfel, în sarcina unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Halmăşd, poliţiştii au reţinut faptul că, la data de 28 mai a.c., în intervalul orar 09:30-13:45, a pătruns, prin efracţie, într-o biserică din Şimleu Silvaniei, de unde a sustras suma de aproximativ 500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt, respectiv furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarele să fie înaintate, cu propuneri legale, unităţilor de parchet competente.

Facem precizarea că efectuarea în continuare şi punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *