Avertizare meteo de COD Galben pentru județul Sălaj

M

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru perioada 06 iulie, ora 12:00 – 07 iulie, ora 12:00 o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru județul Sălaj, care vizează o instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

Furtună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.